64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 14. November 2013

Morten Dons havde vellykket test i England

Racertalentet fra Struer testede torsdag på Donington-banen øst for Birmingham sammen med Ginetta's fabriksteam. Stor ros fra sportsvognsproducenten var blandt de ting, Morten havde med hjem.

Mesterskabstitlen i Ginetta GT5 Challenge i Sverige betød også en billet til testdagen på Donington-banen. Morten arbejder målrettet på en sæson i British GT-serien i 2014, så testen var et godt skridt på vejen mod næste års planer. Der var blot afsat to testsessioner til det danske motorsportshåb, og det første blev endda kørt på en våd bane. Her fik Morten alligevel lært både bil og bane at kende, så han var klar til eftermiddagens omgange i den smukke Ginetta G55.

Donington er ærketypen på en engelsk racerbane; der er blinde sving, hvor man skal dreje uden egentlig at kunne se apex (midten af kurven, red.), og så er den bare lynhurtig. En spændende udfordring og en fed racerbane! I det sidste testpas var banen blevet tør, så Morten kunne få en fornemmelse af den 370 hestekræfter stærke Ginetta.

Og fornemmelsen var absolut ikke dårlig: - Det er helt vildt som den holder fast i vejen! Den store vinge bagpå sørger for at bilen bliver suget til asfalten igennem svingene, så man kan virkelig køre hurtigt rundt på banen. Jeg er overrasket over hvor letkørt bilen egentlig er. Jeg havde forventet at den havde været meget sværere at håndtere.

Fra fabrikkens side var der også stor ros til Morten, som trods den korte køretid nåede at imponere: - Jeg fik lidt pæne ord med på vejen fra Ginetta-teamet for min måde at køre bilen på - både svingteknik og måden at bruge de ret store bremser på. Det tager jeg som et stort skulderklap og et tegn på at det bestemt er den rigtige retning, jeg bevæger mig i nu.

Efter testen var der tid til et besøg hos Century Motorsport, der i denne sæson sluttede i toppen af British GT-mesterskabet. Morten fik en god snak med teamet, og begge parter vil arbejde for at lave en aftale for den kommende sæson. Det var rart at få en "alvorssnak" med et af de teams, jeg har haft i kikkerten. Century Motorsport er et seriøst og meget professionelt team, som har husket sine rødder.

Der var en god kemi med teamchefen, Nathan Freke, og jeg håber meget at vi kan lave en god aftale for næste år. Det er vigtigt at være i et team som har potentiale til at vinde, og det er jeg ikke i tvivl om at Century har. Der arbejdes nu på at få en testdag med teamet på en engelsk bane inden vinteren sætter ind, så Morten og teamet kan få bekræftet den gode kemi.

Herefter gælder det om at finde den fornødne økonomi for at projektet kan føres ud i livet. - Det strander selvfølgelig altid på økonomien, og jeg mangler stadigvæk en god del af budgettet for at kunne stille til start. Efter denne oplevelse er jeg ikke i tvivl om at jeg skal køre British GT næste år - det bliver kæmpe stort!