64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 30. September 2013

Morten Dons - Svensk mester, måske...

Struers racerkomet skulle arbejde hårdt for at sikre sig mesterskabstitlen, og i kvalifikationen blev der da også kæmpet med næb og klør. Det blev kun til næstbedste omgangstid efter mesterskabsrivalen Dennis Strandberg, men da denne blev udelukket pga. ulovlige dæk, kunne Morten starte fra forreste startplacering til første løb.

Det gik ellers rigtigt godt i første løb, hvor Morten holdt sin førsteplads i størstedelen af løbet, men Strandberg havde enorm fart i bilen og kørte sig fra sidstepladsen hele vejen op og forbi Morten. Et imponerende tempo, måtte Morten også indrømme: - Han kørte godt nok stærkt op igennem feltet, men det er jo set før at man kan finde uanede kræfter og evner, når der er meget på spil.

Det gav i hvert fald spænding til sidste løb! I andet løb - årets sidste - var regnen begyndt at falde på den svenske asfalt, og den store kugleramme havde været i brug for at udregne mulige scenarier for en mesterskabssejr.

Morten gav derfor den blå og orange Ginetta G40-racer alt hvad der var at give på regndækkene, mens konkurrenten satsede på tørvejrsdæk. Morten holdt sig i front hele løbet igennem, mens mesterskabsrivalen faldt langt tilbage i feltet på grund af det uheldige dækvalg. Mesterskabet var pludselig indenfor rækkevidde, og Morten holdt hovedet koldt hele vejen.

Desværre blev overhalingen af en langsommere konkurrent på allersidste omgang afgørende. - Jeg skulle forbi en langsommere bil, men han var ret svær at komme forbi - det betød så at køreren på andenpladsen strøg forbi mig og vandt med 0,22 sekund, fortæller Morten, der med resultatet sluttede med samme antal point som Strandberg.

Løbsledelsen kunne ikke på stående fod kåre en vinder, men ifølge reglementet for klassen ser det godt ud for Morten: - Nu er jeg jo endnu ikke helt flydende på svensk, men i reglementet står der, at man ved pointlighed skal kåre mesteren ud fra resultatet af årets sidste løb. Der refereres også til reglerne i det internationale bilsportsforbund, hvor man tæller antallet af sejre, andenpladser osv. - og i begge tilfælde har jeg vundet, så ethvert andet resultat vil nok kræve en nærmere forklaring.

Afgørelsen er nu op til det svenske bilsportsforbund, men Morten forventer snart at kunne kalde sig for officiel mester i Ginetta GT5 Challenge. - Det har været en fantastisk sæson i Sverige, og jeg kan kun takke Björn, Anders og de dygtige mekanikere i Magic Racing for et veludført stykke arbejde. Jeg har haft en stabil og konkurrencedygtig racerbil til hvert løb, og Anders har været en god og kammeratlig teamkammerat. Jeg kan kun se tilbage på denne sæson med et smil på læben.