64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 3. November 2014

Jan i imponerende debut i Formel 4

Jan Jønck fik i den forgangne weekend sin debut i den klasse, som han håber bliver hans hjemsted i 2015, da han deltog i den italienske Winter Trophy i Formel 4. Weekendens 2 løb fandt sted på Adria International Raceway ikke langt fra Venedig, og Jan leverede en både flot og moden indsats.

Allerede onsdag før løbsweekenden satte Jan sig i flyet sammen med sin teamchef hos RS Competition, Robert Schlünssen. Jan skulle tørne ud for DieGi Motorsport, og onsdagen blev efter ankomsten til Italien brugt til at hilse på medlemmerne af teamet samt indstille de basale ting på raceren til Jan; sædet blev tilpasset til Jans krop og afstanden til rat og pedaler blev justeret, så Jan kunne føle sig bedst muligt til rette i bilen.

Torsdag og fredag var reserveret til at teste så meget som muligt. Jan kommer direkte fra en sæson i Formel Ford, som er en helt anden type racer end en Formel 4, så det kræver masser af omgange bag rattet at finde frem til den rette kørestil og vænne sig til bilens reaktioner. Samtidig havde Jan aldrig før kørt på denne bane, så der ventede ham en meget stejl indlæringskurve. De første omgange blev af samme grund kørt med stor respekt og forsigtighed, men efterhånden som Jan vænnede sig til bil og bane, blev tempoet gradvist sat op, så også italienerne kunne se, hvad Jan er i stand til. Opsætningen af Jans racer var lagt i hænderne på en ingeniør med 20 års erfaring inden for motorsport, og efterhånden som Jan lærte bilen at kende, udviklede de 2 et fint samarbejde om at optimere raceren til Jans kørestil.

Det er hårdt arbejde at køre en formelracer på grænsen, og Jan var selv spændt på at erfare, hvor stor en forskel der er på Formel Ford og Formel 4. Efter den første testdag, som bød på 6 sessioner á 30 minutter, og hvor Jan i alt nåede at tilbagelægge 105 omgange på den 2,7 km lange bane, var han blevet lidt klogere på det fysiske aspekt: ”Det er noget mere anstrengende end Formel Ford, men det er ikke så slemt, som jeg havde frygtet. Jeg er ok,” kunne Jan konstatere ved afslutningen på den første dag.

Hvor torsdagen primært blev brugt på at få kørt en masse kilometer i kroppen på Jan, så han kunne opnå en vis fortrolighed med bil og bane, begyndte man fredag at arbejde aktivt med bilens opsætning. Der blev afprøvet en mængde forskellige ting mht. bilens balance og det mekaniske vejgreb, og Jan bidrog med en masse feedback om racerens opførsel i de enkelte sving. Gennem hele dagen opnåede man små forbedringer, og Jan fortsatte således med at køre bedre og bedre omgangstider. Sidst på dagen blev der også brugt tid på at øve starter; det er en svær disciplin, hvor køreren skal ramme det helt rigtige omdrejningstal, når koblingen slippes, og det krævede da også et par forsøg, før Jan havde fået nogenlunde styr på denne procedure.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle weekenden bestå af ét løb lørdag eftermiddag og ét løb søndag eftermiddag, hver med sin tidtagning om formiddagen, men i Italien er tidsplaner til for at blive ændret, og det skete da også her; fredag formiddag fik Jan og teamet nemlig besked om, at man havde flyttet lørdagens løb til om søndagen, hvor der således skulle afvikles 2 løb kort efter hinanden. Til gengæld betød denne ændring, at hele lørdagen nu også kunne bruges til at teste, og det var en uventet bonus for Jan.

Lørdag formiddag bød på 2 træningssessioner, og teamet startede dagen med at montere nye bremseklodser på raceren. Da bremserne var kørt til, kom der også helt nye dæk på bilen, og Jan kvitterede med at køre sin hurtigste tid overhovedet. Til og med fredag havde den hurtigste omgangstid været 1:15,37 men nu skar Jan et halvt sekund af den tid, da han kørte på 1:14,82. Jan beviste, at der ikke var tale om en enlig svale, da han på de efterfølgende 6-7 omgange konstant lå på tider mellem 1:15,0 og 1:15,2.

Lørdag eftermiddag skulle de 2 officielle træninger op til løbene afvikles, og den første af disse blev brugt til igen at øve to starter. Teamet var på dette tidspunkt tilfreds med bilens setup, og derfor brugte man træningerne til at klargøre bilen til søndagens tidtagning og løb. Til den anden session blev der derfor monteret nye bremseskiver på raceren, og sessionen blev brugt på at køre dem til, så de fungerede optimalt til søndagens strabadser.

Søndag. Raceday. Jan er klar, bilen er klar, og nu gælder det. Feltet består af 12 kørere, hvoraf en håndfuld har kørt hele den netop afsluttede sæson og en enkelt er tilknyttet Ferrari Driver Academy, så der er masser af både erfaring og talent på gridden. Formiddagen byder på 2 separate tidtagninger, en til hvert af eftermiddagens løb, og Jan kvalificerer sig som nr. 4 i dem begge. Foran Jan ligger kun 3 af de allermest erfarne kørere, så alt andet lige er en 4. plads bestemt godkendt.

Hvert af de 2 løb er på 28 min. + 1 omgang, men da starten går til det første løb, staller Jan desværre bilen på gridden. Den hårfine balance mellem mængden af gas og tidspunktet, hvor man skal slippe koblingen, blev ikke ramt rigtigt, og racerens motor satte ud. Jan fik dog hurtigt startet den op igen men måtte konstatere, at han nu var næstsidst af alle biler på banen. Han fik dog hurtigt rystet den ærgerlige start af sig, og nu indledte han en hård kamp for at køre sig op gennem feltet. Jan overhalede både indenom og udenom, og de første 4 overhalinger så faktisk relativt nemme og ubesværede ud, men da han nåede op til køreren på 6. pladsen, kom der andre boller på suppen. Her var der tale om en israelsk kører, som har kørt hele den netop afsluttede sæson i Formel 4, og han havde bestemt ikke i sinde at lade Jan slippe forbi. Over 5-6 omgange skyggede Jan ham hele banen rundt og forsøgte sig både på ydersiden og på indersiden, men alle midler blev taget i brug for at forhindre en overhaling. Da det endelig lykkedes med en flot udbremsning for enden af langsiden, trak Jan fra med det samme, men da var de forankørende nået så langt væk, at yderligere avancement var umuligt, og Jan kunne trille over stregen på løbets 6. plads.

Efter en kort pause var det tid til løb 2, og denne gang kommer Jan meget bedre fra start. Ved hjælp af en flot manøvre i det første sving lykkes det ham endda at overtage 3. pladsen fra en kinesisk kører. Af en eller anden grund havde bilen mistet omkring 0,5 sekund pr. omgang i forhold til det første løb, og der går desværre ikke mere end et par omgange, før Jan igen må aflevere 3. pladsen, men Jan hænger på i den sjove ende af feltet. Mod slutningen måtte Jan kæmpe virkelig hårdt for at forsvare sin 4. plads. Det lykkedes i fin stil, og Jan kunne derfor passere målstregen og det ternede flag på en flot 4. plads.

En snak med den italienske race engineer, som over de 5 dage stod for arbejdet med Jans racer, gav et godt indtryk af, hvad det var for et job, Jan lige havde udført: ”Jan har gjort det flot. Han udviklede sig og gjorde gode fremskridt over de 4 testdage. Det er klart, at han behøver endnu mere tid i bilen for at blive lige så hurtig som de allerbedste, men han har absolut imponeret mig,” sagde Umberto Visintini således. ”Han lærer hurtigt, og han har været rigtig god til at lytte til mine instrukser. Han er meget moden af sin alder, og jeg er meget imponeret af hans fysik, for det er altså ikke nemt at komme fra Formel Ford og sætte sig ned og køre 105 omgange den ene dag og 88 omgange dagen efter, som Jan gjorde torsdag og fredag.”

Direkte adspurgt om Jans muligheder for at gøre sig gældende i et Formel 4 mesterskab som det italienske, svarede den erfarne ingeniør: ”Med lidt mere øvelse og den føling med bilen, som det automatisk vil give, så kan jeg godt se ham køre med i toppen af mesterskabet.”

Tilbage i garagen kunne Jan også selv gøre status over 5 spændende og særdeles lærerige dage. ”Det var været super fedt at prøve kræfter med en Formel 4 racer. Jeg havde bevidst ikke opstillet en hel masse forventninger, så jeg gik ind til opgaven med et helt åbent sind, men her bagefter er jeg bare endnu mere overbevist om, at det er det her, jeg skal køre til næste år. Køreoplevelsen er så vild, og det er jo i meget højere grad en rigtig racerbil, end min Formel Ford var. Kørestilen er noget anderledes, fordi der her er tale om en motor med turbo, men jeg fandt ret hurtigt frem til, hvad det medfører,” sagde Jan efter at være kravlet ud af bilen for sidste gang. ”Lige nu kan jeg godt mærke, hvilke muskler, jeg har brugt ude på banen, men jeg havde heller ikke troet, at det ville være nemt at køre sådan en racer. Nu ved jeg, hvad jeg skal arbejde med henover vinteren, så jeg er helt klar, når sæsonen starter til foråret,” sagde Jan med et stort smil. ”Jeg er meget taknemmelig for at have fået denne chance, og det havde ikke været muligt uden hjælp fra en af mine gode samarbejdspartnere, advokatfirmaet Innova, og det vil jeg gerne takke dem mange gange for. Også en kæmpe tak til DieGi Motorsport for den tillid og tålmodighed, som de har vist mig, og naturligvis til min teamchef Robert Schlünssen, som har troet på mig og har stået for at arrangere det hele. Det har været en stor oplevelse, og det SKAL bare lykkes at komme ud at køre Formel 4 til næste år.”