64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 16. June 2014

Nicki Thiim vinder på Le Mans 2014

Kl. 15.00 søndag eftermiddag kunne Nicki Thiim sætte endnu et hak i sin to do-liste. Med en sejr i det prestigefyldte 24 timers Le Mans for det danske Young Driver AMR-team, er den unge sønderjyde blandt en eksklusiv håndfuld racerkørere, der ikke blot har vundet Le Mans - men rent faktisk har gjort det i sit debutløb.

Nicki viste allerede hvad der var i vente under den frie træning forud for løbet, hvor den unge dansker kørte fra samtlige andre biler i GTE-klassen. Det var et syn, der gentog sig i weekendens hårde racerløb.

Her startede Nicki løbet med et fire timer langt stint i bilen, og i løbet af natten kunne den danske trio lægge sig i front af GTE-AM-feltet. Bortset fra et enkelt problem sidst på formiddagen med en defekt sensor, har den danske Aston Martin kørt fejlfrit hele ugen.

Teamkammeraten Kristian Poulsen, tidligere Le Mans-vinder med Team Essex, kunne derfor køre bilen over målstregen søndag eftermiddag med flere omganges forspring til nærmeste konkurrent. Young Driver AMR-teamet dedikerede sejren til deres tidligere kører, Allan Simonsen, der omkom på tragisk vis under sidste års Le Mans.

I dette års Le Mans har Nicki kørt mere end halvdelen af løbet i bilen med nummer 95 på siden, så mon ikke der venter et par dages tiltrængt ferie, før turen går mod nordøst til den legendariske Nürburgring Nordschleife.

Her venter årets anden, store opgave for Nicki - det berømte og berygtede 24 timers-løb på Nordschleife. Sidste år vandt Nicki løbet i en Mercedes SLS AMG GT3. I år er han at finde i en Audi R8 LMS Ultra hos Prosperia C. Abt Racing skal forsøge at gentage successen fra 2013.

Vi ønsker Nicki tillykke med endnu en stor bedrift og håber, at det kan gentages i den kommende weekend!