64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 2. September 2014

Snydt for podieplacering

Morten Dons var tæt på at køre sig til endnu en podieplacering i British GT-mesterskabet, da han søndag eftermiddag kørte årets næstsidste afdeling på Brands Hatch.

Sammen med medkøreren, norske Aleksander Schjerpen, lignede det ellers længe endnu en succes. Efter at Schjerpen havde kørt bilen fra syvendepladsen i GT4-feltet op til en tredjeplads, overtog Morten rattet og holdt podieplaceringen frem mod løbets slutning, med et vanvittigt højt og stabilt tempo.

Med fem minutter tilbage begyndte omgangstiderne at falde drastisk, og et 20 sekunders forspring forsvandt på ingen tid. - Bilen fik sværere og sværere ved at dreje mod højre, så jeg var nødt til at køre langsommere og langsommere rundt i alle højre sving, fortæller Morten Dons, der måtte nøjes med at køre over stregen på en femteplads.

Efterfølgende viste det sig at den nederste bærearm på venstre forhjul var knækket næsten helt over, og at det dermed var et mindre mirakel at Morten havde været i stand til at få bilen helt i mål. - Jeg kæmpede rigtigt hårdt med bilen, og skulle have rattet næsten en omgang rundt, bare for at få den til at dreje lidt til højre.

På langsiden og i venstre svingene kunne jeg holde tempoet, men det kostede en del fart på en bane, der stort set kun drejer mod højre.

Under kvalifikationen så det ikke ud til at det skulle lykkes for den skandinaviske duo at køre sig i stilling til endnu en topplacering i et af Europas hårdeste GT-mesterskaber. En syvendeplads var hvad det kunne blive til, da både Morten og teamkammeratens bedste omgange blev forpurret af overhalende biler fra GT3-klassen.

Det er en del af gamet, siger Morten Dons. - Vi ved jo at de kommer hurtigt op til os bagfra, men det er desværre ikke alle GT3-kørerne der er lige gode til at give os plads. Vi havde meget mere fart i bilen end kvalifikationen viste. Med kun en enkelt afdeling af mesterskabet tilbage, er det med blandede følelser at Morten Dons taler om sæsonafslutningen på Donington Park.

Jeg kunne sagtens lige tage et par løb mere, men det bliver også vildt spændende at se hvor vi lander i mesterskabet. Vi er rykket op til fjerdepladsen efter denne weekend, men det bliver meget svært at komme i betragtning til tredjepladsen.

Nu må vi se - vi kører altid for at vinde. På Brands Hatch havde fem sponsorer taget turen fra Vestjylland for at opleve hele cirkusset omkring British GT på nærmeste hold.

De fem fik et godt indblik i hvad der foregår på indersiden af en pitgarage under et racerløb. - Det betyder meget for mig at kunne vise andre mennesker, hvad der egentlig foregår i løbet af en løbsweekend. Det giver en god forståelse for den verden, jeg bevæger mig rundt i, og så er det jo god underholdning, slutter Morten Dons.

Næste løb køres på Donington Park den 13-14. september.