64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 6. March 2014

Vellykket testdag for Morten Dons

Oulton Park i det vestlige England dannede tirsdag rammen for den første testdag i 2014 for Morten Dons.

Struer-køreren deltager i British GT-mesterskabet for Century Motorsport i en Ginetta G55 GT4. Sammen med nordmanden Aleksander Schjerpen skal Morten dele den 375 hestekræfter stærke racerbil i sæsonens syv løb, som foregår i Storbritannien og med en enkelt afstikker til den belgiske Formel 1-bane, Spa Francorchamps.

Dagens testkørsel var udelukkende baseret på at Morten og hans nye medkører kunne lære deres nye bil at kende og begynde at arbejde sammen med teamets mekanikere og ingeniører.

Den del gik helt efter planen for Struer-køreren: - Rusten skulle lige bankes ud af kroppen, og bilen er utroligt letkørt, også når det går stærkt. Udfordringen har helt sikkert været at lære banen at kende! Oulton Park er berømt og berygtet for at være englændernes svar på den legendariske Nürburgring, og den er lige dele sjov og krævende.

På en testdag kan man sjældent måle sig med sine konkurrenter, og omgangstider og performance er ikke nødvendigvis et dækkende billede af hvordan det ser ud, når Morten og Century Motorsport starter sæsonen i påskeweekenden. Alligevel er Morten godt tilfreds med dagen: - Det var rart at få mødt Aleksander og arbejde sammen med ham og teamet. Det er dygtige og sympatiske folk, som jeg glæder mig til at have på holdet når sæsonen går i gang.

Et ekstra element på holdet er deres danske autoteknolog, Benjamin. Vi går rigtigt godt i spænd, så jeg tror at vi kommer til at få en hyggelig sæson. Om to uger er Morten tilbage på Oulton Park for at deltage i endnu en testdag med Century Motorsport.