64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 20. February 2014

Vesti testede i Italien

Vesti Motorsport brugte uge 7 på endnu en testtur sydpå. Efter en veloverstået tur til Malaga i uge 5, besluttede Peter Vesti sammen med Frederik at tage endnu en tur i uge 7 for at få nogle omgange i Tony karten med kf-junior motor, samt prøve at køre når der er meget greb i asfalten.

På denne tur havde teamet valgt at hyre den professionelle racerkører Benjamin Bailly som coach for Frederik, Benjamin har fortid hos bla. Kosmics fabriksteam, i Renault 2.0 euroserien og adskillige langdistance løb. Benjamin Bailly blev hyret for at lære teamet om Kf-junior motoren, og det at køre på de italienske baner hvor der er meget greb. 

Teamet ankom til South Grada banen onsdag og testede frem til lørdag. Under testen fik teamet kørt i alt slags vejr lige fra tørvejr til regnvejr. Frederik Vesti fik også prøvet at kører under ”rigtige” italienske forhold da der hele fredagen var høj sol og over 30-40 karter på banen i hver session. De mange karter og solen, gjorde at der rigtig kom greb i banen hvilket krævet en ny kørestil som Frederik endnu ikke havde prøvet krafter med.

Med kyndig vejledning fra Benjamin Bailly, kom Frederik hurtigt efter det og vænnede sig til forholdene. Frederik sluttede testen af med at kører rigtig hurtige tider, og manglede bla. kun 1-2 tiendedele af et sekund pr. omgang til viceverdensmesteren i kf-junior fra sæson 2013.  

Frederik og Peter Vesti drager allerede søndag i uge 8 til Italien endnu engang, for igen at få en masse omgange på South Grada/Lonato i Italien. Denne gang vil der være endnu mere greb fordi de ankommer lige efter wintercuppen hvor der er over 200 deltagende kører. Frederik er desværre ikke gammel nok til selv at deltage i løbet, da der er en international regel om at man skal være fyldt 13 for at kører i et andet land end ens eget.