64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 19. April 2015

Det tyske eventyr begynder

Der venter Jan en udfordring af de helt store, når han sammen med RS Competition i den kommende weekend tager hul på sin 2015 sæson i det tyske ADAC Formel 4 mesterskab. Over 8 løbsweekender, som hver byder på 3 heats, kommer Jan op imod nogle af de allerstørste internationale talenter i en klasse, som på forhånd ser ualmindelig spændende og jævnbyrdig ud. I denne artikel ser Jan frem mod den første løbsweekend på Motorsport Arena Oschersleben og giver sit bud på, hvad sæsonen kommer til at byde på.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med sæsonen. Jeg kan slet ikke vente,” siger Jan med et smil, som ikke efterlader nogen tvivl om, at han mener det. Han er klar. ”Det ser ud til at blive rigtig jævnbyrdigt, og med så mange biler på banen skal der også nok opstå noget dramatik ind imellem. Samtidig tyder alt på, at klassen får ekstremt meget opmærksomhed fra både tilskuere og medier, så der skal nok komme gang i den.” For første gang i mange år bliver Tyskland i 2015 ikke vært for et Formel 1 Grand Prix, og det betyder formentlig, at de motorsportsglade tyskere kaster deres kærlighed på andre klasser; en omstændighed som sagtens kan smitte af på Formel 4.

Formel 4 anses af langt de fleste som den nye rugekasse for den kommende generation af superstjerner. Det tyske mesterskab tiltrækker kørere fra hele Europa, men også lande som Australien, Brasilien og Kina er repræsenteret på deltagerlisten, som med 42 tilmeldte kørere er den største formelserie i Europa.

2015 bliver debutsæsonen for Formel 4 i Tyskland, men allerede før den første løbsweekend skydes i gang er der massiv opmærksomhed omkring serien, som der bliver holdt godt øje med fra mange sider. Det hjælper naturligvis også på interessen, når der er et par prominente navne på deltagerlisten, og Jan kommer i år til at krydse klinger med sønnerne til 3 særdeles velkendte herrer; Mick Schumacher, søn af den 7–dobbelte verdensmester Michael Schumacher, Harrison Newey, søn af Red Bull Racings chefdesigner Adrian Newey, og Jonathan Cecotto, søn af den tidligere Formel 1- og standardvognskører Johnny Cecotto, er blandt de 42 navne på startlisten.

Der forventes mange tusinde tilskuere til hvert løb, som alle afvikles sammen med enten sportsvognsklassen GT Masters eller DTM, som er og bliver den tyske kongeklasse. Alle løbene vises direkte på tysk TV og via live-streaming, hvilket helt åbenlyst medfører en ganske anden form for eksponering, end Jan hidtil har været vant til. ”Der bliver vildt meget fokus på os, og det håber jeg selvfølgelig, at mine partnere og sponsorer sætter pris på. Samtidig skulle det gerne gøre det lidt nemmere at tiltrække nye partnere, for nu får man altså virkelig noget for sine sponsorkroner,” siger Jan.

Sæsonens 8 løbsweekender bringer feltet forbi flere europæiske Grand Prix baner, og Jan ser frem til at prøve kræfter med baner som Nürburgring, Hockenheim, Red Bull Ring og Spa-Franchorchamps. ”Det bliver rigtig fedt at komme ud på nogle af de allerstørste baner i Europa. Jeg kender dem jo allerede fra simulatoren, men det bliver helt sikkert noget ganske andet at trille ud på asfalten i virkeligheden.”