64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 1. November 2015

Imponerende sejr til Vesti ved WSK Final Cup

I denne weekend var verdenseliten i gokart samlet til sæson finalen i WSK, (World Series Karting) som blev afviklet på den syditalienske gokart bane Adria International Raceway.

Der var tilmeldt 57 junior kørere, heriblandt den regerende Danmarksmester i KF Junior klassen, Frederik Vesti som i år har kørt for Energy Corse, som yngste danske fabriks-kører nogen sinde.

Sæsonen har været præget af både op- og desværre flest nedture for 13 årige Frederik Vesti, som for blot en uge siden valgte at afbryde samarbejdet med Erergy Corse, netop på baggrund af manglende resultater i sæsonen. Ikke at misforså, vi har været glade for, den erfaring som Energy teamet har været med til at give Frederik allerede i sin første internationale sæson. Vi mener bare, at Frederik er bedre end de resultater vi har opnået i år, og da muligheden pludselig opstod for at køre sæsonfinalen for et andet team, som benytter de velkendte gokarter, Frederik tidligere har vundet så mange sejre i, tog vi en hurtig beslutning fortæller Frederiks far Peter Vesti.

Allerede i tirsdags kørte Frederik de første omgange for det nye team, Forza Racing fra England, hvor han viste gode takter med hurtige og stabile omgangstider.

Onsdag ankom Forza Racing til Adria og Frederik fortsatte de gode takter under den indledende træning.

Fredag eftermiddag blev der kørt kvalifikation og kampen om pole position (første startposition) var tæt og intens blandt de 57 kørere. Det lykkedes for Frederik at kvalificere sig på en flot 6. plads, kun 0,098 sek. efter pole position.

Der blev afviklet 4 indledende heats lørdag, hvor Frederik konstant blandede sig i toppen af tabellen. Der blev kørt både hårdt og tæt og det lykkedes at vinde dagens sidste heat. Lørdag aften blev resultaterne fra dagens heats lagt sammen, og Frederik skulle starte prefinalen fra en flot 2. plads på gridden.

Der var lagt op til en spændende afslutning i KF Junior klassen. Søndag morgen startede med en kort warmup efterfulgt af formiddagens prefinale. Frederik fik ikke den bedste start på prefinalen, han faldt tilbage på en 5. plads, men kæmpede sig flot tilbage og kunne efter de 16 omgange køre over målstregen som vinder af dagens prefinale med hurtigste omgangstid og hele 3.401 sekunder ned til anden pladsen.

Dagens finale blev startet fra pole position og Frederik fik en fin start. Der blev kørt tæt og byttet pladser i toppen i feltet, men efter de 16 omgange kunne Frederik køre over målstregen som vinder af WSK Final Cup og høste karrierens hidtil største triumf. En perfekt afslutning på den første sæson i international gokart. En stor tak til hele Forza Racing som har vist Frederik tilliden og leveret et fantastisk arbejde.