64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 17. June 2015

Jan Jønck på pointjagt på Spa

I den kommende weekend skal Jan og RS Competition igen i aktion i Formel 4, og denne gang er der tale om en både legendarisk og sagnomspunden bane; sæsonens 3. løbsweekend foregår på Spa-Francorchamps i Belgien.

Spa-Francorchamps ligger smukt placeret lige på kanten af Ardennerne, og banen har gennem årene lagt asfalt til mange dramatiske løb i både Formel 1 og sportsvogns-racing, og det er da også med en vis ærefrygt, at Jan ser frem mod weekendens kampe på den legendariske bane.

”Spa-Francorchamps har en næsten mytisk status blandt racerkørere. Navne som Eau Rouge, Raidillon og Blanchimont bringer julelys i øjnene på alle racerkørere, og der er bare tale om en bane, som har det hele”, siger Jan således.

”Banen er næsten 7 km. lang, den har mange lige stræk, en meget udfordrende og teknisk svær midtersektion, flere retningsskift med høj fart, og så er den meget kuperet. Det er en vanvittig fed bane, og jeg glæder mig helt vildt”, siger Jan som optakt til weekenden, som han går ind til med en god fornemmelse i maven.

”Efter sæsonåbningen på Oschersleben havde vi lejlighed til at teste en hel dag på Spa, og det gik faktisk rigtig godt. Spa er en af de baner, som jeg har kørt allerflest omgange på i simulatoren, og det var en stor hjælp, da vi testede. De mange timer i simulatoren betød, at jeg havde styr på banens forløb allerede fra første omgang, og vi fik rigtig meget ud af testdagen, som bød på nogle ganske fornuftige tider”.

Som det vil være de fleste bekendt, kom Jan til skade med sin hånd under den seneste løbsweekend på Red Bull Ring, men med intensiv behandling, blandt andet med hjælp fra DASU og Team Danmark, er Jan kommet sig i lyntempo, og han er slet ikke i tvivl om, at han ikke vil mærke noget til skaden i weekenden. ”Jeg har prøvet mig lidt frem i simulatoren i de sidste dage, og det er gået helt fint, så der er slet ingen grund til bekymring”, siger Jan med et smil.

Også når talen falder på materiellet, er Jan fortrøstningsfuld forud for weekenden i Belgien. På Red Bull Ring fandt Jans teamchef og ingeniør ud af, at der var noget galt med motoren i Jans racer, og et tjek på fabrikken i Italien har afsløret en defekt på turboladeren, som nu er udskiftet med en ny. Nu skulle Jans racer derfor gerne have lige så mange kræfter som de øvrige i feltet. ”Red Bull Ring var nærmest én lang nedtur, og derfor var det da et plaster på såret at konstatere, at jeg simpelthen manglede hestekræfter. Nu skulle materiellet gerne være i orden, og jeg er klar til at gå efter nogle væsentligt bedre placeringer end på Red Bull Ring”, konstaterer Jan.

”Bilen skulle være i topform, jeg er kommet mig fint over skaden i min hånd, og banen ligger tilsyneladende rigtig godt til min kørestil. På grund af placeringen lige ved foden af bjergene, regner det meget ofte på Spa, men det afskrækker mig ikke. Jeg tror, at vi er gode i regnvejr. Faktisk tør jeg godt sige, at det her er sæsonens hidtil bedste bud på at få lidt point med hjem”, slutter en optimistisk og glad Jan.