64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 11. June 2015

Masser af udfordringer på Red Bull Ring

Sæsonens 2. løbsweekend blev på alle tænkelige parametre en udfordring af de helt store for Jan Jønck og RS Competition. Jan havde ellers set frem til weekenden, som blev afviklet på Red Bull Ring, banen som også lægger asfalt til det østrigske Formel 1 Grand Prix. Det, som på forhånd var udset til at være en af de weekender, hvor Jan skulle kunne markere sig, udviklede sig desværre hurtigt til lidt af en mareridtsweekend.

Torsdag var det samlede Formel 4 felt blevet tildelt en ekstraordinær testdag på den smukt beliggende bane, og denne dag blev primært brugt på at få føling med banen og lave nogle enkelte småjusteringer på raceren. Man kiggede derfor ikke ret meget på tiderne denne dag, men allerede om fredagen stod det klart, at det godt kunne blive en lang og vanskelig weekend.

Det gik galt helt fra start, da Jan fik fredagens 1. træning ødelagt efter bare 5 omgange. Jan lå tæt bag en konkurrent, som af en eller anden grund pludselig slap speederen på et sted, hvor det blot går ligeud, og Jan havde derfor ingen chance for at undgå et sammenstød. Det betød desværre, at fronten på raceren blev ødelagt, og da træningen blot varer 25 minutter, nåede Jan ikke ud på banen igen.

I fredagens 2. træning var Jan forskånet for uheld, men her kunne man konstatere, at Jans racer i høj grad manglede fart, især på langsiderne, og teamet havde mere end svært ved at finde ud af, hvad det skyldtes. Der blev eksperimenteret med flere forskellige ting på raceren, men intet så ud til at have den store effekt. Fredag aften blev brugt på masser af arbejde på raceren, mens Jan sammen med sin teamchef studerede data og videooptagelser fra dagens træninger.

Lørdag bød på kvalifikation og weekendens 1. heat, og selvom teamets mekanikere havde gjort en stor indsats for at finde noget fart i Jans racer, så bød kvalifikationen på endnu en skuffelse. Jan kunne stadig ikke følge med og måtte efter kvalifikationen konstatere, at hans tider blot rakte til en startplacering som nr. 34 i heat 1 og 36 i heat 2. På ingen måde det, som Jan og teamet havde håbet på, og skuffelsen og frustrationerne var til at tage og føle på. Jan fandt dog sin kampgejst frem og var opsat på at gøre en god figur i eftermiddagens heat.

Lørdag eftermiddag linede bilerne op til weekendens 1. heat, og Jan indtog sin startplacering næsten bagest på gridden. Da starten gik, var han lynhurtigt ude af starthullerne, og han avancerede 8 pladser i løbet af få omgange, men ca. et kvarter inde i løbet var uheldet endnu engang ude efter ham, da han blev presset af banen i en nærkamp med en konkurrent. Jan røg ud i gruset, hvor han umuligt kunne styre raceren, og hans løb sluttede, da han kolliderede med autoværnet og ødelagde venstre side af bilen.

Jan slog sin venstre hånd ved sammenstødet, og han måtte derfor en tur omkring banens Medical Centre til et lægetjek. Tilbage i pitten kunne teamet imens konstatere, at bilen havde lidt en hel del skade, og at der således igen var udsigt til aftenarbejde. Da Jan returnerede til teamets telt, var det imidlertid med de værst tænkelige nyheder. Et røntgenbillede af den venstre hånd havde afsløret en flænge i en mellemhåndsknogle, og lægerne havde derfor forbudt Jan at stille op i søndagens 2 heats. En rigtig træls weekend var netop blevet endnu værre, og Jan kunne godt pakke sammen og returnere til Danmark et helt døgn før planlagt.

Hjemme i Danmark kunne Jan begynde at fokusere på at blive klar til sæsonens 3. løbsweekend, som finder sted allerede d. 20.-21. juni, og her kommer hans status som Team Danmark atlet ham i høj grad til gode. Allerede tirsdag var Jan i København, hvor han gennem Team Danmark blev behandlet af både en læge og en fysioterapeut. Det går allerede fornuftigt fremad, og Jan er overbevist om, at han nok skal blive klar til weekenden på Spa-Francorchamps. ”Det har virkelig hjulpet mig at være et smut i København, og jeg kan allerede holde om rattet igen. Nu skal jeg sørge for at bruge hånden i det daglige uden at overbelaste den, men jeg er helt sikker på, at jeg nok skal blive klar,” siger Jan med et smil, som også dækker over gode nyheder med hans racer.

På grund af den manglende fart, og teamets forgæves forsøg på at finde årsagerne til det, fik man på Red Bull Ring lov at sammenligne data fra Jans racer med data fra nogle af feltets hurtigste biler. Disse data indikerede, at der var en eller anden form for fejl på enten turboladeren eller på selve motoren på Jans racer, og teamet valgte derfor at pille motoren ud og sende den til Italien for et blive gennemgået i en testbænk hos Autotechnica Motori, som står for drift og vedligeholdelse af motorerne til hele feltet. Denne test har nu afsløret, at motoren mangler effekt i forhold til konkurrenterne. Årsagen er en skade på turboladeren, som derfor bliver udskiftet inden løbsweekenden på Spa, hvor Jan således kan se frem til at have flere hestekræfter i ryggen.

”Jeg er selvfølgelig glad for, at man har fundet en fejl på bilen. Jeg ved, at jeg er hurtig nok, når det hele spiller, og derfor var det meget frustrerende ikke at kunne finde farten i weekenden. Nu er jeg meget spændt på at opleve, hvor meget speed, vi kan mønstre på Spa, for jeg spekulerer naturligvis på, om denne fejl allerede var der på Oschersleben. Nu ved jeg, at motoren spiller 100%, og jeg skal bare ned og give den gas i Belgien,” slutter Jan, som altså er ved godt mod på trods af en ad de sværeste weekends i karrieren.