64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 26. August 2015

Mod Sachsenring med forsigtig optimisme

”Det er en rigtig spændende bane, som ser ud til at ligge godt til min kørestil.” Sådan lyder Jans første kommentar til den udfordring, der venter ham i den kommende weekend, når årets 6. løbsweekend i ADAC Formel 4 mester-skabet afvikles på Sachsenring.

Den seneste løbsweekend på Nürburgring forløb ikke helt, som Jan og RS Competition havde håbet på, og selvom Jan efterhånden meget gerne vil have fingre i nogle af de sjove placeringer, så tør han ikke spå om udfaldet af den kommende weekend.

”Jeg har aldrig været på Sachsenring før. Jeg har kørt masser af omgange i simulatoren, og jeg har også fået nogle staldtips fra en kollega, men det bliver stadig altafgørende at få samlet så mange erfaringer som muligt sammen i de 2 frie træninger, for banens layout antyder, at det ikke bliver nemt at finde det rigtige setup.”

Sachsenrings historie strækker sig helt tilbage til 1927, og banens nuværende layout stammer fra en modernisering i 2001. Banen er anlagt i et ganske kuperet område ca. 20 km. vest for Chemnitz i det tidligere Østtyskland, og det er en hurtig bane, som ifølge Jan kommer til at byde på en del udfordringer.

”Den 1. sektor er den langsomste, og det er også klart den sværeste rent teknisk, da den består af en masse retningsskift og en håndfuld relativt langsomme sving. Resten af banen består af lige stræk og hurtigere sving, og det er svært på forhånd at vide, hvad raceren skal sættes op efter. Man kommer til at gå på kompromis et eller andet sted, men det er ikke til at vide, hvor det vil koste mindst.”

Tidligere på sæsonen kæmpede Jan og teamet med manglende fart i raceren, men på det punkt er der tydelige fremskridt at spore. Op til den seneste løbsweekend på Nürburgring fik Jan skiftet hele motoren i sin racer, og resultatet var ikke til at tage fejl af. ”Der var helt tydeligt mere fart i bilen med den nye motor. På langsiderne var forskellen meget markant, og pludselig var jeg i stand til at kunne lave overhalinger andre steder end i svingene. Det var helt klart den rigtige beslutning af teamet at udskifte motoren,” fortæller Jan, som også er forsigtig optimist forud for den kommende weekend.

”Jeg tør ikke rigtig spå om udfaldet af weekenden. Når jeg endnu ikke har kørt én eneste omgang på banen, så er det mere end svært at forudsige, hvor konkurrencedygtige vi vil være, men jeg håber og tror, at vi vil være mindst lige så tæt på fronten, som vi plejer at være. Banen virker rigtig fed og udfordrende, og jeg tror, at den ligger ganske godt til mig. Alt tyder på, at vi fortsat arbejder i den rigtige retning mht. bilen og vores erfaringer med dæk og setup, og den tendens skal vi gerne bygge videre på.”

Som altid er der både live timing og live streaming fra weekendens begivenheder (link findes på her på forsiden), og Jan forventer masser af action og spænding. ”Der plejer at være masser af close race, og det bliver der med sikkerhed også denne gang. Jeg vil i hvert fald gøre mit for at bidrage til showet,” slutter Jan.