64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 12. August 2015

Nürburgring åbner 2. halvdel af sæsonen

Efter en lang sommerpause er det endelig blevet tid til at tage hul på 2. halvdel af sæsonen. Jan glæder sig meget til at komme tilbage bag rattet, når det i den kommende weekend går løs på den legendariske bane i Eifelbjergene.

”Det har været en lang sommer. Der er gået 6 uger siden weekenden på Lausitzring, og det er lidt for lang tid. Det har været rigtig svært at være væk fra bilen og banerne så længe,” lyder Jans første kommentar, når han skal kigge frem mod sæsonens 5. løbsweekend.

Jan glæder sig derfor rigtig meget til at vende tilbage til Tyskland og forhåbentlig fortsætte den gode udvikling, som han selv og teamet er inde i. ”Der er al mulig grund til at tro og håbe på endnu en god weekend. Vores anstrengelser har fået tingene til at pege i den rigtige retning, og Nürburgring er en rigtig fed bane, som ligger fint til mig.”

Nürburgring er på alle måder en legendarisk og sagnomspunden bane. Den oprindelige Nürburgring, nu kendt som ”Nordschleife”, blev anlagt tilbage i 1927 og var næsten 23 km. lang. Det var på denne bane, Niki Lauda forulykkede voldsomt i det tyske Formel 1 Grand Prix i 1976, og herefter konkluderede man, at banen var for farlig til Formel 1. Man byggede derfor en ny, mere moderne bane, og det er her, Jan og resten af Formel 4 feltet skal udkæmpe deres kampe i den kommende weekend.

”Det er en super fed og relativ svær bane. Der er en del højdeforskelle, og i modsætning til, hvad man måske tror, så er den faktisk relativ langsom. Den første del af banen består af en masse retningsskift, som kræver masser af vejgreb i forhjulene, og derfor skal bilen sættes ret aggressivt op. Det koster så til gengæld lidt på langsiderne, men du er nødt til have masser af vejgreb foran, så det handler om at finde det rette kompromis.”

10 dage efter løbsweekenden på Lausitzring havde Jan og resten af RS Competition muligheden for at stifte bekendtskab med banen, da der over 2 dage var arrangeret en officiel Formel 4 test. Disse 2 dage har givet værdifulde input, og Jan ser frem til at vende tilbage til banen, som han generelt er meget begejstret for.

”Testdagene gik rigtig fint. Vores tider så fornuftige ud, og med den begrænsede træningstid vi får på banen i selve løbsweekenden, er det rart at have været der før. Nürburgring er en teknisk udfordrende bane, og den kræver masser af mod visse steder. Medmindre man har et stort fartoverskud, er der egentlig kun 2 oplagte steder at overhale, og det er for enden af start-/mållangsiden og for enden af baglangsiden. Som altid bliver det derfor altafgørende at få kørt en fornuftig kvalifikation, så man ikke skal ligge og slås for meget nede i den ”tunge” trafik.”

Efter en udfordrende og svær start på sæsonen var der tydelig fremgang at spore på Lausitzring, og Jan er overbevist om, at teamet fortsat er på rette vej. ”Vi har efterhånden fået sporet os ind på mange af de små ting, som gør en forskel. Vi lærer hele tiden bilen lidt bedre at kende, og vi er ved at være rigtig godt med. Jeg kan slet ikke se, hvorfor vores positive udvikling ikke skulle fortsætte på Nürburgring,” slutter Jan.

Er sæsonens første deciderede topplacering på vej? Følg med i den kommende weekend.

Som altid vises alle 3 heats live på den tyske TV-kanal SPORT 1+ og streames live på nettet.