64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 1. July 2015

Next stop: Lausitzring

Så går det allerede løs igen. Der har ikke været lang tid til at hvile og puste ud efter belgiske Spa-Francorchamps, men allerede nu er Jan og RS Competition ved at gøre de sidste forberedelser til årets 4. løbsweekend. Denne gang gælder det Lausitzring syd for Berlin; en bane, der ikke minder om ret mange andre.

”Banen er flad som en pandekage, forstået på den måde, at der ikke er nogen højdeforskelle. Til gengæld er den sindssygt ujævn, og dens layout er også ret usædvanlig,” siger Jan således. Sammen med resten af teamet havde han mulighed for at stifte bekendtskab med banen i midten af sidste uge, hvor ADAC havde arrangeret en åben testdag for interesserede teams fra det tyske Formel 4 mesterskab.

Jan nåede således dårligt nok at pakke tasken ud hjemme i Skødstrup, før han igen satte kursen udenlands, men det kan meget vel vise sig meget betydningsfuldt at have fået noget tid på banen før weekenden. ”Det var da lidt hårdt at skulle afsted igen så hurtigt, men vi var ikke i tvivl om, at det var det eneste rigtige. Efter den ærgerlige weekend på Spa var det vigtigt at få noget tid i bilen, og da det samtidig er så speciel en bane, var det bare med at komme afsted, da jeg fik tilbuddet” siger Jan med et smil.

Banen, som ligger mellem Berlin og Dresden, er atypisk i den forstand, at kørselsretningen går mod uret, hvor den på langt hovedparten af racerbaner går med uret. Samtidig er den anlagt på inderkredsen af en større ovalbane, og det betyder, at både start-/mållangsiden og et mindre stykke på bagsiden af banen er lettere oplagt. Kombineret med den ekstremt ujævne asfalt gør det banen til noget af en mundfuld.

”Det er svært at sætte ord på, hvad det præcis er for en type bane, men de mange ujævnheder gør den rigtig svær. Det er meget nemt at ramme forkert i et af svingene, og banens layout gør den samtidig rigtig hård ved dækkene. Flere steder på banen foregår accelerationen ud af svingene gennem nogle hurtige, bløde kurver, og i kombination med den ru og ujævne asfalt er det en rigtig voldsom belastning for bagdækkene. På testdagen havde vi en del problemer med, at dækkene overophedede, så dækslid kan sagtens gå hen og blive en vigtig faktor i weekenden,” siger Jan, som på den måde indikerer, at der skal arbejdes intensivt med racerens opsætning.

Teamet har siden weekenden på Spa arbejdet hårdt på at finde den fart, som bilen manglede ved den lejlighed, og efter testdagen på Lausitzring er Jan forsigtig optimist.

”Det er svært at sige noget konkret baseret på en enkelt testdag, for man ved aldrig rigtigt, hvad de andre teams forsøger sig med, men vores tider så fornuftige ud, og bilen føltes god. Jeg ved også, at både ingeniør og mekanikere har knoklet for at optimere min racer på en lang række punkter, så jeg tror på, at vi får en god weekend.”

”Uanset den uheldige weekend i Belgien, så tror jeg stadig fuldt og fast på både mig selv og teamet. Vi lærer en masse, hver gang vi kører ud på banen, og resultaterne skal nok komme. Min hånd er efterhånden helet fuldstændig, og jeg er 100 % klar til at give den max gas i weekenden,” slutter en optimistisk Jan.