64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 1. September 2015

Sort uheld for Jan Jønck på Sachsenring

Heller ikke sæsonens 6. løbsweekend bød på den succesoplevelse, som Jan og RS Competition jagter. Jans ambitioner om et godt resultat på Sachsenring blev effektivt ødelagt af drilske vejrforhold og sort uheld i kvali-fikationen.

”Jeg har sagt det før, men nu fik vi igen at se, hvor vigtig kvalifikationen er. Det her felt er så tæt og præget af nærkampe, at det stort set er umuligt at komme i nærheden af pointene, hvis det ikke lykkes at kvalificere sig længere fremme, end jeg gjorde i denne weekend,” siger Jan.

Weekenden startede med en fredag i silende regnvejr, og Jan var egentlig ganske godt tilfreds med bilens opførsel i det våde føre, som prægede begge de 2 træningssessioner. Regnen stoppede op, da kvalifikationen skulle køres sidst på dagen, og det endte med at blive lidt af et lotteri at ramme det korrekte setup på raceren.

”Vi regnede med, at det ville blive tørt, og derfor satte vi bilen op til tørvejr, så godt vi nu kunne. Vi havde ikke haft lejlighed til at teste på banen før, så vores erfaringer begrænsede sig til de 2 x 25 minutters træning, og de var jo begge foregået i regnvejr, så vi havde ingen data at gå ud fra,” fortæller Jan.

Midt under kvalifikationen vendte regnen tilbage, og med en bil, der var sat op til tørvejr, var det umuligt at blande sig med de bedste, og Jan måtte tage til takke med en startposition som nr. 24 til både heat 1 og 2.

Både lørdag og søndag, hvor weekendens 3 heats skulle afvikles, bød på masser af sol og temperaturer over 25 grader, så igen var erfaringerne fra fredag næsten værdiløse.

I weekendens 1. heat kom Jan fint afsted fra sin startposition som nr. 24, og efter 1. omgang var han avanceret til 22. pladsen, men længere nåede han ikke. ”På 2. omgang punkterede jeg på det ene baghjul, da en konkurrent klippede mig med sin frontvinge. Da jeg kom ud fra pitten igen, var jeg bagud med en omgang, og derfra handlede det primært om at få nogle omgange i kroppen og få noget erfaring med banen,” siger Jan ærgerligt. Desværre fik Jan heller ikke det optimale udbytte af denne nye situation, for løbet blev afbrudt af Safety Car 2 gange, og derfor kom han aldrig rigtigt ind i en rytme med hurtige omgange.


Igen i det andet heat kom Jan fornuftigt i gang, men nu måtte han kæmpe med en bil, som understyrede kraftigt. ”Vi havde besluttet at lave nogle ændringer på bilens setup, men det viste sig desværre, at vi var gået i den forkerte retning,” siger Jan. Alligevel lykkedes det for Jan at avancere til 19. pladsen, inden han på løbets sidste omgang måtte afgive 2 af placeringerne igen. ”En 21. plads er jo ikke noget at juble over, men mere kunne det ikke blive til.”

Op til weekendens sidste heat, som skulle køres søndag eftermiddag i 36 graders varme, havde teamet igen justeret på bilens setup, men Jan nåede aldrig at finde ud af, om det havde afhjulpet den understyring, som havde drillet dagen før, for han nåede end ikke at fuldføre løbets 1. omgang. ”Jeg kommer rundt i en hurtig venstrekurve, og pludselig holder der bare en bil på tværs foran mig.” 2 af Jans konkurrenter var stødt sammen umiddelbart foran ham, og Jan havde kun ét sted at køre hen, hvis han ikke skulle køre direkte ind i siden på tyske Marek Böckmann. Jan måtte en tur ud i gruset på ydersiden af svinget, og desværre kom han til at hænge fast i det løse grus.

Facit på weekenden blev altså en 26. plads, en 21. plads og en DNF. På ingen måde det, som Jan havde sat næsen op efter, men betyder ikke, at motivationen og viljen har fået et knæk.

”Jeg mener fortsat, at vi stille og roligt bevæger os i den rigtige retning. Bilen føles god på mange områder, og vi lærer noget hele tiden. Den her weekend har om noget lært os, hvor dyrt det kan blive, når man ankommer til en løbsweekend uden at have kørt på banen før. Det er nogle dyre lærepenge, men det kan ikke gøres om. Vi må bare tage det med os,” slutter Jan, som kort opsummerer weekenden således: ”Manglende kendskab til banen, to træninger i regnvejr og sort uheld under kvalifikationen er en skidt kombination. Så bliver det bare op ad bakke.”

Jan drager senere i denne uge til Oschersleben for at teste på banen, som allerede har lagt asfalt til én løbsweekend i denne sæson, og som også danner rammen om den kommende event om 14 dage. Her skal Formel 4 feltet køre som supportklasse til den legendariske DTM serie, og der er lagt op til masser af spændende race foran fyldte tribuner.