64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 22. March 2016

Det hedder stadig F4, men det er alligevel noget helt andet

Præcis som sidste år, hvor Jan skiftede fra dansk Formel Ford til ADAC Formel 4 i Tyskland, står han igen i år foran en stor udfordring, hvor han skal vænne sig til en ny racer, nye baner og et nyt team. Jan skifter i denne sæson til det britiske BRDC Formel 4 mesterskab, og i denne artikel ser han frem mod de nye udfordringer som venter.

”Det bliver noget helt andet end sidste år. Begge dele hedder godt nok Formel 4, men bilerne er altså slet ikke ens,” siger Jan til at begynde med. ”Det kommer til at gå meget hurtigere i år.”

Lad os starte med at få lidt fakta på plads: Det tyske ADAC Formel 4 mesterskab, som Jan var en del af sidste år, køres med 1,4 liters turbomotorer, som yder 160 HK, mens BRDC mesterskabet køres med 2,0 liters sugemotorer, som yder 230 HK. Som udgangspunkt kører serierne med det samme chassis, men der er betydeligt mere downforce på de britiske racere, både i kraft af mere aggressive vinger og på grund af en stor diffuser bag på raceren. Samlet set betyder dette, at bilerne i BRDC mesterskabet er betydeligt hurtigere, både ligeud og i svingene.

”Det er en vanvittigt fed racer,” siger Jan efter at have testet på både Silverstone og Snetterton. ”Accelerationen i sig selv føles ikke så meget vildere, men motoren bliver bare ved og ved med at trække. Samtidig betyder den ekstra downforce, at du kan bremse lidt senere, og at farten gennem svingene er betydeligt højere, end jeg er vant til fra sidste år.”

Teamet, som Jan har skrevet kontrakt med, hedder Sean Walkinshaw Racing, og der er tale om et team, som godt ved, hvordan man sætter en vinderbil sammen. I sidste sæson hentede teamet således 2 sejre og yderligere 5 podieplaceringer, og Jan er synligt begejstret over sit nye tilhørsforhold. ”Alle i teamet virker meget dedikerede og professionelle, og det ser ud til, at der er tænkt på alle detaljer. Eksempelvis har vi tilknyttet en kører-coach, som giver masser af feedback og konstruktiv kritik både før og efter hver session, og det tror jeg på, at jeg vil få stort udbytte af.”

Teamejer Sean Walkinshaw, som er søn af den navnkundige Tom Walkinshaw, har stor tiltro til sin nye danske kører. Selvom Jan blot har nået hvad der svarer til 3 testdage i bilen, har han allerede vist lovende takter. ”Jan er en ung kører med et stort potentiale, og han har opnået rigtig flotte resultater i dansk Formel Ford. Det er et stort skridt at gå fra ADAC Formel 4 til BRDC Formel 4, da vi har flere kræfter og meget mere vejgreb, men vi er sikre på, at Jan vil gøre store fremskridt i løbet af sæsonen. Testen på Silverstone viste os, at han var meget hurtig til at finde sig tilrette i bilen, og at han havde farten allerede fra første færd. Med Jans kvaliteter og erfaring fra tidligere formelklasser er jeg helt sikker på, at han vil kæmpe med om sejre og podieplaceringer allerede fra sæsonstarten på Snetterton,” siger den unge teamejer, som i øvrigt også selv stadig kører race.

Det med farten har Sean Walkinshaw ret i. På Jans allerførste testdag i bilen var han 2/10 sekund hurtigere end teamets normale førstekører – på Silverstone, som han aldrig før har kørt på, og i en bil, som han aldrig før havde kørt i. ”Ja, det gik OK,” siger Jan selv om dén oplevelse.

Jan blev kontaktet af det britiske team i januar måned. Teamet havde lagt mærke til hans bedrifter i det tyske mesterskab, og det blev aftalt, at Jan skulle flyve til Silverstone og teste teamets 2016 racer over 2 dage. Denne test gik så godt, at Jan returnerede med et konkret tilbud om en kontrakt, og da han på daværende tidspunkt også havde et stående tilbud om at fortsætte i det tyske mesterskab, skulle Jan en tur i tænkeboks. Det tog imidlertid ikke lang tid at træffe den endelige beslutning, for Jan har altid valgt at sætte overliggeren højt. ”I sidste ende var det en relativt nem beslutning. BRDC racerne er en klasse over ADAC, og det er ikke godt at vide, hvornår jeg ville få et tilbud som dette igen, hvis jeg ikke slog til nu,” forklarer Jan. ”Faktisk er BRDC racerne stort set lige så hurtige som Formel 3 racere; på Silverstone er farten oppe over 240 km/t fire forskellige steder på hver omgang, og på Snetterton, hvor vi testede i sidste uge, er omgangstiderne næsten 10 sekunder hurtigere end ADAC F4 type racerne. Det her var bare sådan et tilbud, som det er svært at sige nej til.”

BRDC Formel 4 mesterskabet bliver afviklet over 8 løbsweekender á 3 heats, og den første løbsweekend finder allerede sted i påsken. Jan har således ikke haft ret lang tid at forberede sig i, ligesom han ikke har fået så meget tid bag rattet, som han kunne ønske sig. Det forhindrer ham dog ikke i at have store forventninger til sig selv. ”Sammenlagt har jeg fået lige under 100 omgange i bilen, og det er selvfølgelig ikke helt optimalt, men jeg føler mig godt tilpas i bilen. Jeg tror 100 % på projektet og på teamet, og det bliver helt sikkert en spændende sæson. Det er af gode grunde rigtig svært at vide, hvor vi ligger i forhold til konkurrenterne, men jeg er ret fortrøstningsfuld.”

Med undtagelse af en enkelt afstikker til belgiske Spa-Francorchamps afvikles samtlige løbsweekender på engelsk grund. Turen går forbi nogle af de mest legendariske baner i England, og Jan glæder sig til at opleve dem på egen krop. ”Jeg har kørt rigtig mange omgange på baner som Donington Park, Brands Hatch og Silverstone hjemme i simulatoren, og det bliver rigtig fedt at opleve dem i virkeligheden.”

Sean Walkinshaw Racing stiller op med 3 biler i årets mesterskab, og Jan får således rig mulighed for at sparre og måle sig selv med kørere i samme materiel.

Sæsonen skydes i gang på Snetterton 300 Circuit d. 27.-28. marts, og Jan kommer i år til at køre med nr. 21 på sin racer.