64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 15. May 2016

Frederik Vesti gør fremskridt på Ring Djursland

En godkendt debut på Padborg Park, skulle gerne afløses af endnu mere fremskridt på Ring Djursland. Og det blev det - ihvertfald udviklingsmæssigt. Weekenden bød på flot kørsel, og kloge beslutninger af Frederik. Men også på nogle fejl der betød tabte placeringer. 

Tidstagningen var en stor succes.

Efter træning lørdag, stod det klart at der var fart over feltet, og at Frederik skulle finde noget ekstra frem, hvis han skulle blande sig i top 3. Så det gjorde han da bare. På næstsidste omgang af tidstagningen, satte Frederik 2. hurtigste tid, kun 4/10 sek. efter den bedste. Det gav god stemning i teamteltet. Frederik følte sig godt tilpas i bilen, og der var god fart på. Nu skulle den fart omsættes til resultater i søndagens 3 heats. Et stramt program for teamet, så alle var klar over at der blev hektisk aktivitet. Men vejret så ud til at ville spille med. På vejrudsigten var der varslet sporadisk regnvejr, om søndagen. 

Flot kørsel - men svingende resultater.

Og vejrguderne holdt desværre deres ord. Der var vådt både til warmup og under 1. heat. Men Frederik var dog klar på opgaven. Desværre for ham, gik hans motor i stå da starten gik, og da han kom i gang igen var han nr. 8. Men han tog kampen op, og fik sig kørt frem på en flot 4. plads - i et felt der kørte rigtig stærkt. Trods nedturen, var der mange positive ting at tage med til de næste 2 heats. Tidsplanen var noget presset fra arrangørernes side, så der skulle hurtigt ændres opsætning.

Da man tager resultatet fra 1. heat og bruger som startposition i næste heat, startede Frederik på P4. Men desværre gik motoren igen ud. Denne gang endte Frederik som nr. 10, inden han kom i gang. Men igen viste Frederik at han er en yderst dygtig racerkører. Han kørte et flot løb og endte igen P4. Tilfredshed trods den trælse start.

Men desværre var 3. heat ikke der hvor den ventede succes skulle komme. Ved en fejl, kom der en forkert gearing i Frederiks racer, der betød manglende topfart. Derfor faldt han to pladser tilbage og endte som P6. Undervejs havde han dog bevist at hvis han havde haft den rette gearing, havde han klart kørt med i toppen. 

Nu sættes der fokus på Rudskogen i Norge, hvor Frederik skal køre næste afdeling af Formel Ford, om 3 uger. I mellemtiden er der dog Classic Race i Aarhus, hvor Frederik skal køre FDM Sport serien igen.