64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 13. September 2016

Historisk stor oplevelse for Morten Dons

I weekenden debuterede den danske racerkører Morten Dons i historisk motorsport ved verdens største historiske racerløb, Goodwood Revival, i England. Vestjyden var blevet særligt inviteret til at køre en Jaguar E-Type FHC fra 1962 sammen med en erfaren historisk racerkører, Andrew Newall.

- Det er første gang jeg har siddet bag rattet i en historisk racerbil, og det er uden sammenligning det sjoveste jeg har prøvet på fire hjul!, griner Morten Dons efter weekendens strabadser på den lille Goodwood-racerbane i Sydengland.

- Den LMP3-racer, jeg normalt kører i, er stiv som et bræt og har masser af downforce. I Jaguaren fandt jeg mig selv kørende sidelæns med op imod 180 km/t - for det er nu engang sådan, den køres bedst! Det er en oplevelse som jeg ikke glemmer foreløbigt.

Hovedfokus i denne sæson er for Morten Dons at deltage i den Europæiske Le Mans Serie med britiske RLR mSport, og invitationen til den legendariske racerfestival kom da også på grund af det gode samarbejde med teamet og medkørerne:

- En af teamets gentleman drivers har været så glad for at arbejde sammen med mig, at han spurgte om jeg ville køre hans historiske Jaguar for ham til løbet. Det er en kæmpe ære at få sådan et tilbud, så det gjaldt om at nyde hvert et sekund!

Mere end 175.000 gæster besøgte i weekenden Goodwood Revival, som udover historiske racerløb med flere sjældne og eksklusive, historiske racerbiler, også bød på historisk flyopvisning og biludstillinger.

Næste løb er for Morten Dons ikke mere end en uges tid væk; nemlig næstsidste afdeling af European Le Mans Series, der køres på belgiske Spa-Francorchamps den 25. september.