64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 29. December 2016

Morten Dons i ambitiøs EM-satsning i 2017

Juleaftensdag underskrev den vestjyske racerkomet sin plan for den kommende sæson. Det bliver til endnu en sæson for britiske RLR Msport i European Le Mans Series, hvor Struerboen atter skal deltage i LMP3-klassen. Målet er klart defineret: Teamet og, ikke mindst, Morten Dons skal vinde mesterskabet i den kommende sæson. 

Der har for alvor været dømt ‘silly season’ for Dons, der i de seneste måneder har haft et utal af muligheder foran sig på skrivebordet. I den sidste ende var det ikke svært at takke ja til en tredje sæson med det britiske team.

- I den kommende sæson har Nick (Reynolds, teamchef, red.) sammensat et knivskarpt vinderteam. Jeg bliver formelt set som førstekører, men som ‘andenkører’ får jeg Alex Kapadia, som er både erfaren og dygtig - ikke mindst i LMP3-biltypen. Vi kommer til at have en fed, intern kamp om at være bedst, og det holder os skarpe!

Som tredje mand i bilen får Morten Dons gentleman-køreren John Farano fra Canada. Og selvom ‘gentleman’ kan lyde som en ældre og forsigtig herre, har den danske kører fuld tillid til at tredjemanden kommer til at gøre god figur:

- Jeg var i England i efteråret for at arbejde med Alex og John, og jeg var dybt imponeret over hvor hurtigt John var oppe i hastighed. Han kørte hurtigt og stabilt, også selvom vejret var koldt og fugtigt. Kan han holde det tempo når sæsonen går igang, er det langt fra urealistisk med et stærkt resultat.

Når sæsonen starter i april måned vil fokus være på konstant at levere stærke resultater. En sejr i mesterskabet udløser nemlig en billet til 24 timers-løbet på Le Mans i 2018. Og dér vil både teamet og Morten Dons gerne være til start.

- Jeg har i snart fem år arbejdet på at komme til start på Le Mans, og at være der sammen med RLR Msport vil helt sikkert være en prioritet. Det er professionelle folk som har hvad der skal til for at vinde racerløb, og jeg har endnu ikke kunnet sætte en finger på deres indsats.

Der arbejdes ved siden af European Le Mans Series-sæsonen på deltagelse i andre løbsserier i ind- og udland.