64
64
64
64
64
64
64
64

NYHED - 21. April 2017

Morten Dons får alternativ Le Mans debut

Morten Dons har sammen med sit britiske team, RLR Msport, valgt at trække sig fra reservelisten til dette års 24 timers-løb på Le Mans, kun to måneder forud for årets udgave af det legendariske racerløb. Til gengæld stiller danskeren op til et løb i Michelin Le Mans Cup på banen blot få timer før løbet skydes i gang.

- Det er selvfølgelig utroligt træls at måtte melde fra så tæt på målet, men realiteten er at vi, uden en tilkendegivelse om at modtage en invitation til løbet, ikke har mulighed for at forberede os tilstrækkeligt inden løbet, fortæller Morten Dons, som har arbejdet målrettet på at skabe sig et navn i motorsportens verden siden 2013.

Til gengæld kan Struer-racerkøreren bekræfte rygterne om sin deltagelse i anden afdeling af Michelin Le Mans Cup, Road to Le Mans, som bliver kørt på Le Mans-banen lørdag formiddag inden selve 24 timers-løbet bliver sat i gang. Løbet vil han køre med teamkollegaen, canadiske John Farano, i den Ligier LMP3-racer som de deler i European Le Mans Series.

- Jeg har fået mulighed for at køre Le Mans Cup-løbet sammen med teamet, og det synes jeg giver rigtig god mening. Det betyder at jeg kan være tættere på de af mine sponsorer og samarbejdspartnere, som også har taget turen sydpå - og samtidig giver det de danske fans mulighed for at komme tæt på LMP3-bilen, da vi kommer til at holde til i et område af Le Mans-pitten, hvor der er fri adgang.

Selvom skuffelsen over at måtte udskyde sin Le Mans-debut med et år endnu ikke helt har lagt sig, har vestjyden sit blik rettet mål den ultimative målsætning - at skabe en levevej i motorsportens verden:

- Le Mans har fyldt meget de seneste år, men mit overordnede mål har hele tiden været - og er fortsat - at skabe mig en karriere som professionel racerkører. Det mål er jeg tættere på at opnå end nogensinde før, så på den måde er det kun et fartbump på vejen. Jeg er nået langt, og jeg skal nok gå hele vejen. Også selvom Le Mans
ikke lige bliver i år.